Manik-manik Mutiara Emas sing dicelup lan Manik-manik Mutiara Emas Kidul

Manik-manik Mutiara Emas sing dicelup lan Manik-manik Mutiara Emas Kidul

Mutiara emas sing biasane kita gunakake yaiku mutiara Laut Kidul, yaiku mutiara laut sing lair ing samodra sisih lor Australia, Filipina, Malaysia lan kepulauan Indonesia. Amarga wernane emas, mula diarani Mutiara Emas Segara Kidul, uga diarani Mutiara Laut Kidul. Ora preduli saka segi regane utawa regane, bisa diarani raja mutiara. Mutiara Segara Kidul sing bermutu malah luwih langka.

Umume duwe diameter 9-16mm Mutiara Segara Kidul, umume antara kuning lan putih, jumlah emas sing larang regane.

zhf1

Mula, rega manik emas regane larang banget. Pengejaran pasar nggawe akeh pabrikan milih milih pewarna mutiara. Dadi, kepiye kita mbedakake mutiara dicelup lan mutiara emas alami?

1, Warna

Werna manik-manik sing dicelup alon-alon, nanging warna mutiara alami dudu warna sing padhet, asring ana warna sing ana gandhengane. Muter alon-alon mutiara, lan sampeyan bisa ndeleng kilap kaya pelangi sing terus ganti. Werna mutiara sing dicelup bakal siji banget, ora preduli saka sudut endi sing katon padha, mula sejatine beda karo mutiara alami.

sdgre2

2, Titik

Kanggo mutiara sing dicelup, pigmen kasebut bakal mapan ing papan kanthi kapadhetan sing cukup sithik, mula papane bakal digawe, nanging mutiara alami duwe warna sing cukup seragam lan ora ana kedadeyan kaya ngono.

szgre3

3, Rega

Yen sampeyan nemoni Mutiara Laut Kidul kanthi warna emas sing subur lan bentuke apik, nanging regane regane murah, kudu digatekake. Amarga proporsi mutiara Segara Kidul kanthi warna sing apik, bentuk sing apik lan tanpa cacat cilik banget, mula regane bakal larang banget.

Yen bakul negesake yen duwe mutiara emas bunderan 11-13mm lan regane luwih murah tinimbang apa sing sampeyan kenal sadurunge, aja adoh saka iku.

4, Ukuran

Yen ukuran Mutiara Segara Kidul ukurane kurang saka 8mm, sampeyan kudu waspada.

Dhiameter Mutiara Emas umume 9-16mm, yaiku akal sehat.

5, Tes

Yen sampeyan ora yakin manawa mutiara sing dituku wis dicelup, coba nggawa menyang agensi pangujian berwibawa kanggo nyoba.

dfghxr4


Wektu kiriman: Jul-03-2021