Napa Perhiasan Mutiara Sampeyan Mesthi Usang?

Napa Perhiasan Mutiara Sampeyan Mesthi Usang?

Ana warta sing dilaporake babagan kasus biaya mutiara sing dicurigai ing pusat pengujian perhiasan: Pak Chou ngentekake meh USD1.500 kanggo tuku kalung mutiara air tawar kanggo garwane, nanging sawise siji musim panas, kalung mutiara sing asring dianggo garwane nyusut meh 1,5mm, lan lumahing dadi ora rata.

saff

Pak Chou curiga yen dheweke wis tuku palsu, mula dheweke nggawa kalung mutiara kasebut menyang pusat pengujian kanggo identifikasi. Nanging asile ora bisa diarepake. Asil penilaian nuduhake manawa mutiara asli. Alesan kenapa mutiara kasebut nyusut lan dadi ora rata amarga panggunaan salah lan korosi asam sing ora bener.

Komponen mineral utama sing nggawe mutiara yaiku Aragonite lan Calcite (udakara 82% -86%), uga keratin mutiara 10% -14% lan kelembapan 2%. Rong mineral sing arupa mutiara yaiku kalsium karbonat (CaCO3), gravitasi aragonit tartamtu yaiku 2,95, atose 3,5-4,0, gravitasi kalsi spesifik yaiku 2,71, lan kekerasane 3, mula mutiara rapuh banget.

dasfg
dsf

Amarga komponen utama mutiara yaiku kalsium karbonat, nalika mutiara kena kontak karo bahan asam (kayata kringet, banyu keran, lsp), lumahing bakal rusak. Amarga atose ora dhuwur, gesekan sawetara barang sing angel uga bakal nyebabake kerusakan mutiara.

Kajaba iku, nalika mutiara sing dihubungi karo sumber panas utawa sumber geni, alon-alon bakal garing, alon-alon ilang kelembapan, lan Aragonite bakal diowahi dadi kalsit, saengga mutiara kasebut ilang mbebayani.

 fafs

Yen sampeyan seneng perhiasan lan asring tuku perhiasan mutiara, sampeyan bakal ngerti manawa perhiasan kudu diolah maneh lan aksesoris diganti kanthi wektu sing biasa.


Wektu kiriman: Jun-25-2021